Média

AVO v médiích

Studio ZET 20.11.2014 –  Radio BBC ZDE

Události v regionech 19.11.2014 – Česká televize ZDE (5:05-9:25)

Události – Česká televize ZDE

Pro a proti – Český rozhlas ZDE

Leonardo – Český rozhlas ZDE

Radiofórum – Český rozhlas ZDE

MM Průmyslové spektrum ZDE

Hospodářské noviny

sken HN Kraus-Rusnok

Ekonom

Internet

http://www.evropskyvyzkum.cz ZDE

http://www.technickytydenik.cz ZDE ZDE ZDE

http://www.parlamentnilisty.cz ZDE ZDE ZDE ZDE

xx

Reakce na rozhovor premiéra Rusnoka v Hospodářských novinách

Předseda vlády v demisi Jiří Rusnok rozpoutal minulý týden nevídanou diskuzi o situaci v české vědě. Rozhovor vyšel v Hospodářských novinách a část, týkající se vědy si můžete přečíst ZDE.

Reakce z Akademie věd na sebe nenechala dlouho čekat – vyjádření předsedy AV Drahoše pro Českou televizi s kritikou aplikovaného výzkumu najdete ZDE (obsahuje video) a reakci pro Český rozhlas ZDE (obsahuje audio). K rozhovoru se pak na stránkách AV vyjádřil i předseda Drahoš ZDE , Vědecká rada AV ZDE a další vědci ZDE.

Na rozhovor reagovaly i ostatní média: Lidové noviny, Česká pozice, Deník, Týden, iDNES.

Za premiéra se postavil jak Svaz průmyslu a dopravy (na webu i na Sněmu v rámci MSV – video čas 10:40min), tak Asociace výzkumných organizací. Na rozhovor reagoval dopisem premiérovi čestný předseda a zakladatel AVO Miroslav Ecler ZDE a prezident AVO Libor Kraus ZDE. Reakce Libora Krause byla otištěná v Parlamentních listech a Hospodářských novinách a bude se ji věnovat i Ekonom ve svém dalším čísle (vyjde ve čtvrtek, 17.10.2013).

Na Sněmu Svazu průmyslu a dopravy, který se uskutečnil v rámci zahájení Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, se o situaci v českém výzkumu také diskutovalo (video v čase 1:42:00 – 1:49:00). Na dotaz prezidenta AVO Libora Krause nejprve zareagoval premiér Jiří Rusnok a následně pak ministr školství Dalibor Štys a také bývalý ministr průmyslu a obchodu Milan Urban, který ocenil nastartovanou debatu a pod slova premiéra Rusnoka by se klidně podepsal.

Na středu 16. 10.  je pak prezident AVO pozván do Českého rozhlasu Plus, aby v pořadu Pro a proti diskutoval s Václavem Hořejším z Akademie věd o stavu českého výzkumu. Zájem o rozhovor s prezidentem AVO Liborem Krausem pro reportáž o situaci v českém výzkumu projevila i Česká televize.

odkazy na pořady: Český rozhlas ZDE, Česká televize ZDE

Sken reakce Libora Krause na rozhovor s premiérem Rusnokem v Hospodářských novinách (7.10.2013)

sken HN Kraus-Rusnok

AVO  hájí zájmy aplikovaného výzkumu!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.